Este o combinatie intre o oala cu abur si grill. Mancarea iese foarte crocanta, nu trebuie sa pui grasime, ba din contra grasimea din carne se scurge in santul cu apa. Si in plus in casa nu se simte miros si nu se face fum ca si cand se foloseste un grill normal.
Oala e formata din:
- santul de sub grill in care puneti apa; aburul ajuta mancarea sa se faca mai repede, inclusiv deasupra si in ea se scurge grasimea care astfel nu se arde; in centru e o gaura sub care vine flacara de la aragaz
- grillul pe care asezati mancarea
- capacul cu care acoperiti totul astfel incat mancarea sa se faca crocanta deasupra, dar si sa tina aburul cat mai mult inauntru;
Se foloseste in special pentru a grilla pulpe si aripi de pui, dar mai ales mici care ies foarte foarte bine. De asemenea pe ea se mai pot pregati scrijelute de cartofi. Nu e indicat sa grillati piept de pui pe ea, iese prea sec. Se pot coace mere, gutui si ardei folosind oala.
Oala se curata foarte usor.